Intrebari si raspunsuri
  Daca aveti o intrebare sau nelamurire, click-aici
 
 
Acasa
Despre noi
Pui de o zi
Instructiuni de crestere
Bolile puilor
Franciza
Furaje Vital
Contact
 
 

  Instructiuni de cresterea puilor
Crestere pui carne
Crestere pui rasa mixta
Crestere puicute de oua
Crestere pui de curca
Crestere rate
Crestere gaste
 



 

Cateva recomandari pentru cresterea puilor de carne

 

 

Puii broiler (pentru carne) livrati de comerciantii Vital sunt pui speciali care necesita o atentie speciala si mai ales o furajare speciala.

Furajele VITAL best nutrition au caracteristici aparte, comparativ cu majoritatea furajelor aflate pe piata Romaniei:

-calitatatea materiilor prime constituie baza pentru calitatea furajelor Vital

-retetele sunt concepute special pentru rezultate excelente in gospodarie

-aportul echilibrat de microelemente si aminoacizi sustin cresterea sanatoasa

-furajele Vital pentru broileri NU contin fainuri animale si nici hormoni

-ambalajul de calitate asigura o pastrare de durata a furajului

-retetele sunt corespunzatoare fiecarei faze de crestere pentru rezultate maxime.

Furajele se administreaza astfel:

-          In primele 3 saptămâni se recomandă nutreţul granulat Vital, starter broiler.

-          o varianta de rezerva este concentratul Vital stareter-creştere broiler care poate fi administrat  în amestec  1 / 2 cu uruială de porumb şi grâu.

-          In următoarele săptămâni, se recomandă concentratul Vital starter-creştere broiler, amestecat în raport de 1 / 3 cu uruială de porumb şi grâu.

-          Daca nu dispuneti de cereale puteti folosi furajul granulat Vital de crestere broiler.

 

Conditiile de crestere

Respectati urmatorii parametri de crestere pentru obtinerea unor rezultate bune:

                -dezinfectia adapostului

                -apa proaspata si furajare la discretie

                -lumina minim 23 de ore si temperatura de 30-32C in prima saptamana, scazand saptamanal cu 20C.

                -densitate 16pui/mp (dupa 3 saptamani)

                -aer proaspat permanent si asternut curat si uscat permanent

                -umiditatea aerului 60-70%

Tratamente:

Nici un tratament nu garanteaza sanatatea puilor. Cresterea izolata fata de puii vecinilor si o furajare echilibrata sunt conditii esentiale pentru a creste pui sanatosi.

Totusi, in scop preventiv recomandam urmatoarele 2 actiuni:

                     - in apa de baut, VITAL BRO  (produs natural), rol antibiotic si stimulator de crestere prin imbunatatirea digestiei. Dozaj: 1ml/2l apa, permanent.

 

                     -Vaccinarea contra Pseudopestei ziua 9, 24 şi 48 iar  in ziua 14 contra Bursitei aviare.

 

Recomandam fiecarui crescator sa aiba o colaborare stransa cu medicul veterinar pentru a preintampina cu succes afectiunile ce pot sa apara la pui.

Pentru o crestere responsabila a puilor de carne trebuie sa asigurati si sa urmariti

parametrii din tabelul urmator:

 

Varsta in zile

 

Temperatura

Consum de furaj/pui

Greutatea puiului

1-7

 

30-32 0C               

150 g

115 g

 

8-14            

 

27-29 0C                 

450 g                   

300-350 g

 

15-21           

 

25-27 0C                 

950 g                    

600-700 g

 

22-28          

 

23-25 0C                 

1.650 g                   

900-1100 g

 

29-35         

 

21-23 0C                 

2.500 g                    

1300-1600 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cateva probleme care pot sa apara in cresterea puilor si cauzele acestora:

 

Greutate mica, lot neuniform:

                -temperatura inadecvata ( mai ales in primele 21 de zile)

                -densitate prea mare (spatiu mic)

                -ventilatie necorespunzatoare

                -asternut mucegait sau murdar

                -apa insuficienta, prea calda sau prea rece, hrana insuficienta

                -acces necorespunzator la apa si furaj

-aer prea uscat in primele 7 zile de viata

- lumina insuficienta (mai ales in primele 21 de zile)

 

Simptome respiratorii:

                -umiditate ridicata

                -ventilatie necorespunzatoare

                -prezenta mai multor serii de pui in acelasi loc

                -aer viciat (gaze de fermentatie, CO2)

                -boli infectioase

 

Diaree:

                -apa sau furaje contaminate

                -apa prea rece

                -asternut mucegait sau murdar